Ongevallenverzekering

Algemene uitleg Ongevallenverzekering

Bij het paardrijden of tijdens een wedstrijd kan er altijd iets onverwachts gebeuren. Wanneer u door een ongeval lichamelijk letsel oploopt, krijgt u te maken met hoge kosten. Het is dan goed om een buffer te hebben die het financiële leed verzacht. Met een ongevallenverzekering krijgt u een eenmalige uitkering als u door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt.

Dekking voor leden van KNHS
Wanneer u lid bent van KNHS, bent u via het lidmaatschap automatisch verzekerd. Alle leden die de paardensport beoefenen, kunnen rekenen op de dekking van de collectieve ongevallenverzekering via de KNHS. Het voordeel van een ongevallenverzekering is dat het voor de uitkering niet uitmaakt wie er aansprakelijk is voor de schade.

Waarvoor bent u verzekerd?
Met deze verzekering bent u verzekerd tegen ongevallen met, op of rondom het paard. Dus ook tijdens zadelen en verzorging van het paard of uitmesten van de box, etc.

Verzekerd vanaf 1 januari 2018

  • Bij blijvende invaliditeit: € 25.000
  • Geneeskundige- en tandheelkundige kosten: € 1.500

Schade melden
Deze verzekering vergoedt niet de kosten in verband met het wettelijk verplichte eigen risico in de basisverzekering.

Schadeformulier

Aanvullende ongevallenverzekering
Gemiddeld lopen 66.000 ruiters per jaar een blessure op. Daar wil je goed voor verzekerd zijn. Als KNHS-lid ben je via je lidmaatschap al verzekerd voor ongevallen met een standaarddekking. Maar als je door een ongeval met je paard blijvend invalide wordt, is een extra financiële buffer vaak hard nodig. Bijvoorbeeld omdat je niet of minder kan werken en je inkomen achteruit gaat. Met de aanvullende ongevallenverzekeringen speciaal voor KNHS-leden krijg je tegen een lage premie, al vanaf € 40 per jaar, een extra uitkering om die kosten op te vangen.

Aanvullende ongevallenverzekering Extra

  • Bij blijvende invaliditeit: € 250.000
  • Bij overlijden: € 50.000
  • € 40 premie per jaar

Aanvullende ongevallenverzekering Optimaal

  • Bij blijvende invaliditeit: € 350.000
  • Bij overlijden: € 50.000
  • € 55 premie per jaar

Direct verzekeren   


Downloads